Bygglokalen

Förutom stugan och hangaren intill flygfälten på Mellingeholm disponerar flygklubben en källarlokal som modellsektionen använder för att bygga modeller, byta erfarenheter och fika - i omvänd ordning. Skämt åsido, så är vi en skara modellmedlemmar av det lyckligt lottade slaget som har en lokal helt och hållet avsedd för modellflyg.

Bangårdsgatan 2A

Lokalen är belägen i Bangårdsgatans östra del, närmare bestämt på nummer 2A. Bilden nedan visar Bangårdsgatan med porten till 2A till höger och med parken till vänster.

Bangårdsgatan

En halvtrappa ned i porten där finns en dörr som avslöjar att modellsektionen inom Roslagens Flygklubb håller till där. Så här ser det ut:

Trappnedgång till lokalen

Gå ned där och känn på handtaget, det finns alltid folk på plats tisdagkvällar och torsdagkvällar från klockan 19.

Byggbord

Som namnet antyder så finns ett antal byggbord i bygglokalen som är möjliga att hyra om man är medlem i klubben och ägnar sig åt modellflyg. Bilden nedan visar ena halvan av bygglokalens byggbord.

Byggbord1

och här återfinns den andra halvan:

Byggbord2

Fikarummet

Bygglokalen innehåller förstås också ett fikarum som är omåttligt populärt, här snackas det flyg och dricks kaffe till sen kväll. Det förekommer också filmvisning och liknande gemensamma aktiviteter. Så här ser fikarummet ut:

Fikabord

Precis intill fikarummet finns ett utomordentligt fint kök där det kokas kaffe.

Kök

Köket har förstås även ett kylskåp där medlemmar och besökare kan inhandla drycker till självkostnadspriser. Så här kan innehållet i kylskåpet se ut:

Kylen

Biblioteket

Intill fikarummet finns även biblioteket där vi samlat mängder av tidningar om modellflyg och flyg i största allmänhet. 

Biblioteket